normananna

Just another WordPress.com site

Bra att ha – sociala medier

I mitt kommande yrkesliv som språkkonsult tänker jag mig att följande fem sociala medier kan vara bra att använda.

 

LinkedIn – en plattform för yrkesverksamma där jag kan byta information, hålla kontaken och söka jobb. Förhoppningsvis ett ställe som kan främja min karriär! Undrar jag över något finns det även branschexperter som kan ge mig svar.

Twitter – ett bra ställe där jag kan nå ut till många med mina uppdateringar. Förhoppningsvis får många upp ögonen för min verksamhet och vikten av ett fungerande språk. Ett bra forum för att ”hänga med” i vad som händer och för att marknadsföra sig.

WordPress – med en blogg marknadsför jag också min verksamhet och ger en djupare inblick i vad det innebär att vara en språkkonsult. Bloggen kan jag också använda som ett ”visitkort” där mina framtida arbetsgivare eller kunder förstår vem jag är och vad jag gör och därmed inser att de behöver mig.

Diigo – här kan jag bland annat markera stycken eller ord i dokumenten jag arbetar med. Ett bra verktyg för att ha struktur på sitt arbete och kunna gå tillbaka och se vad jag läst och kommenterat.

Google docs – när jag och mina kollegor vill dela dokument mellan varandra är Google docs ett utmärkt verktyg. Då kan vi befinna oss på olika platser men ändå få ta del av dokumenten på ett smidigt sätt.

Annonser

Bloggar från telefonen

Testar min nya blogg-app. Den här världen alltså!

About me

Jag har skapat en sida på about.me där jag skriver om vem jag är och kort presenterar mina studier på språkkonsultprogrammet. Det är förhoppningsvis intressant för eventuella bloggläsare och framtida arbetsgivare.

Ta en titt! about.me/annanorman

Björn vill ha nya ord till svenskan

p:eh vad säger ni, hur ska vi

b:jag tycker det som är viktigt är att vi får in nya ord, det behövs i svenskan. Något motsatsord till törstig finns inte till exempel, eller om man säger det här är flera rädda lejon, ett rätt lejon finns inget bra ord där. Eller till exempel om man kommer hem till sin lägenhet och så står det bara tio fotomodeller som har klätt av sig nakna bara hoppar omkring och vill brottas med en i olivolja.

(publiken skrattar)

b:nåt bra ord för det liksom.

(publiken skrattar)

b:så att man slipper hålla på att berätta om.

p:könssjukdom tror jag det heter

a:ah det är ett bra ord för det

New new media? Web 2.0? The interactive web?

Ja, vad ska vi egentligen kalla det? Den här webben med bloggande, twittrande, facebookvänner och wikipedia-sökningar. Den nya tiden. Som inte känns väldigt ny, utan som är något jag relativt länge har stött på. Intet sagt att jag varit särskilt aktiv, har varken twittrat eller bloggat märkvärt, men ändå. Det har funnits med ett tag och man har deltagit på ett eller annat sätt. Helst skulle jag bara vilja kalla det för webben. För det är väl lite så det är för mig just nu. Allt bakom internet-knappen (symbolen? ikonen?… ja ni ser, jag vet inte ens vad det heter) på min datorskärm är webben. Om den är new new eller 2.o eller interactive, har jag inte funderat särskilt på. På tiden nu då, kan tyckas!

Paul Levinson som förespråkar New new media skriver bl.a. att benämningen Web 2.0 blir ett problem, då siffror inte innefattar betydelse på samma sätt som bokstäver och att det bara tyder på en skillnad från den web som fanns innan. Men jag vet inte, vad säger New new media mer än att det är nyare än den tidigare? Vad blir nästa potentiella steg då? New new new media. Tjatigt. Trots det låter ändå new new media lite mäktigt. Lite som att det vore sagt av han med den mörka trailer-rösten. Jag vet inte, jag svävar nog iväg lite.

Vad jag kommer fram till är att The interactive web är namnet jag gillar bäst. Det som genom endast namnet tydligast förklarar vad det verkar vara. För det är väl vad ”det här nya” handlar mycket om (även om det är mer därtill och därbakom)? Interagerande människor. Ett samspel med människor som twittrar och vill synas, människor som knyter nya kontakter på facebook och bloggar med tusentals läsare varje dag. Som vi sett på youtube-klippet är det vi som är webben. En ny webb. Eller en helt ny värld, som farfar Göte sa när han på julafton med stora ögon kommunicerade med min bror i Kanada via Skype.

HUMlab

Hänger i Humlab med Mia. Ser på Josefin där hon sitter på sin stol och tänker. Malin planerar sin framtida bloggkarriär.